close

Juriu

Vlad  Stoicescu

Vlad Stoicescu

Jurnalist – editor fondator Dela0.ro, coordonator Să fie lumină

Face presă scrisă de zece ani - primii trei și jumătate la Evenimentul zilei, unde a fost reporter special; ultimii șase și jumătate în regim freelance, ca reporter & editor fondator al publicației online Dela0.ro

În 2014 și 2015, revista Foreign Policy România a inclus Dela0.ro în lista sa de "O sută de nume care mișcă țara cu puterea ideilor sau a faptelor". Reporterii platformei sunt multipremiați în cadrul mai multor gale media autohtone de prestigiu.

Vlad este "Tânărul jurnalist al anului 2011", distincţie oferită de Freedom House, şi multiplu finalist al categoriei "Reportaj" de la premiile Superscrieri ale Fundației Friends for Friends, unde a câștigat în 2012 și a ocupa locul 2 în 2015. A fost fellow al Fundației Robert Bosch, în cadrul programului regional Black Sea Young Reformers. În 2015, un reportaj de-al său despre migrația intracomunitară, realizat în colaborare cu o echipă a cotidianului lusitan Publico, a câștigat marele trofeu pentru presă scrisă acordat de Înaltul Comisariat pentru Migrație de la Lisabona.

În 2016, Vlad a coordonat editorial serialul multimedia Ferentari Lux, produs de echipa Dela0.ro de-a lungul a aproape nouă luni de documentare în cartierul bucureștean.

Din vara anului 2017, administrează eforturile jurnalistice ale reporterilor reuniți în cadrul proiectului media colectiv Să fie lumină, a cărui coordonare publicistică o asigură alături de Ovidiu Vanghele (Centrul de Investigații Media). 

Semnătura i-a mai apărut de-a lungul timpului în Adevărul, Esquire, FHM sau Pressone.

Photo credits @Andrei Pungovschi
 


Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes