close

Juriu

Ancuța  Vameșu

Ancuța Vameșu

Fondatoare - Laboratorul de solidaritate

Ancuța a fost activă în sectorul neguvernamental din România din anii ’90 când a inițiat și proiectat o serie de programe de dezvoltare a societății civile. De atunci încoace, ca formator, consultant sau evaluator pentru ONG-uri, întreprinderi sociale și autorități publice, finanțatori a proiectat și supervizat programe de sprijin pentru ONG-uri, programe de dezvoltare economică locală și economie socială în România și câteva din țările vecine. 

Experiența profesională a dobândit-o în organizații și instituții ca Delegația Comisiei Europene în România, Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile – FDSC sau Grupul de Experți pentru Economia Socială al Comisiei Europene 2012-2014.  Ancuta a fost primul director al FDSC și a inițiat in 2013 Laboratorul de Solidaritate, un centru de resurse pentru organizații ale economiei sociale case de ajutor reciproc, cooperative, întreprinderi sociale și întreprinderi sociale de inserție. În prezent Ancuța este Înalt consilier din partea Uniunii Europene pentru implicarea societății civile în Republica Moldova. 

Ancuța este inginer, are un Master în Administrație Publică și studii post-universitare de economie socială la European Research Institute on Cooperatives and Social Enterprises EURICSE și în domeniul evaluării politicilor publice la University of Galway.
 


Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes