close

Juriu

Vlad  Voiculescu

Vlad Voiculescu

Fost ministru al sănătății, Fondator Rețeaua Citostaticelor, Fondator MagiCAMP

Vlad Voiculescu a fost, din mai 2016 până în ianuarie 2017, ministrul sănătăţii în guvernul tehnocrat Dacian Cioloş. Înainte de aceasta a lucrat că şef de cabinet al ministrului finanţelor, în acelaşi guvern.

Vlad Voiculescu s-a întors în România după 14 ani petrecuţi la Viena, unde a absolvit cursurile de licenţă şi master ale Vienna University of Economics and Business Administration şi a acumulat o experienţă de peste 10 ani în domeniul financiar. Deşi departe de ţară, Vlad a iniţiat sau a fost implicat în mai multe proiecte sociale în special în domeniul sănătăţii. El este iniţiatorul MagiCAMP - tabăra specială pentru copii cu afecţiuni grave.

Vlad a fost iniţiatorul reţelei citostaticelor, dezvăluită în investigaţia publicată Vlad Mixich/HotNews în noiembrie 2012. HBO a realizat apoi, pe baza investigaţiei HotNews documentarul „Reţeaua”. "Reţeaua citostaticelor" a fost alcătuită din voluntari care timp de mai mulţi ani au transportat în România, fără niciun beneficiu material, medicamente esenţiale în tratamentul cancerului care nu se găseau în spitalele şi farmaciile româneşti.  

Din iunie 2013 până în mai 2016 a fost Vicepreşedinte şi Trezorier al European Cancer Patient Coalition / Bruxelles.


Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes