close

Juriu

Claudia  Spridon

Claudia Spridon

Jurnalist - Adevărul, Co-fondator şi Secretar General - Asociaţia „Observatorul Român de Sănătate”

Claudia Spridon a intrat în presă în anul 2007. În prezent, face parte din echipa ziarului Adevărul, unde scrie pe Sănătate (sistem) şi Muncă. Anterior, a fost editor şi coordonator de proiect la una dintre cele mai importante publicaţii online dedicate specialiştilor din sistemul sanitar românesc. 
 
În decembrie 2012, a obţinut premiul „Jurnalist în presa farmaceutică”, la prima ediţie a Galei Farmaciştilor, un eveniment organizat de Colegiul Farmaciştilor din România (CFR). În iunie 2011, activitatea jurnalistică a Claudiei a fost răsplătită şi de Colegiul Medicilor din România (CMR), care i-a acordat premiul „Jurnalism de Sănătate - Online”, în cadrul Galei Medică, ediţia a III-a. 
 
Începând din 2012, este co-fondator şi Secretar General al asociaţiei „Observatorul Român de Sănătate”, organizaţie neguvernamentală care îşi propune să contribuie la îmbunătăţirea sistemului de sănătate din România prin desfăşurarea de studii de cercetare privind performanţă politicilor şi a serviciilor de sănătate.
 
Licenţiată în Jurnalism la Universitatea de Vest din Timişoara, Claudia şi-a completat studiile la Facultatea de Comunicare a Universităţii de Stat din Istanbul, Turcia, în anul 2007. În 2010 a absolvit programul de masterat „Managementul instituţiilor mass-media”, derulat de Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, Universitatea Bucureşti. 
 
Începând cu anul 2005, a luat parte la numeroase programe de formare în domeniile jurnalism şi comunicare atât în ţară cât şi în străinătate


Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes