close

Juriu

Vlad  Mixich

Vlad Mixich

Coordonator - Observatorul Român de Sănătate, Expert politici de sănătate - Alianța Europeană de Sănătate Publică

Vlad Mixich lucrează ca expert în politici de sănătate pentru instituțiile Uniunii Europene și pentru mai multe guverne din Europa Centrală și de Est. În România, face parte din echipa Observatorului Român de Sănătate care a publicat în premieră date despre cauzele crizelor de medicamente, despre efectul poluării urbane asupra orașelor românești sau despre satisfacția pacienților români față de spitale. 
 
Este primul român ales în conducerea celei mai importante organizații europene de advocacy în sănătate publică, calitate în care este vorbitor frecvent la conferințe europene din domeniul politicilor de sănătate. De-a lungul anilor, Vlad a scris sau a colaborat cu Hotnews, Deutsche Welle, Digi FM, Dilema Veche. Are o licență în Medicină și un masterat în politici de sănătate la London School of Economics. 
 
În perioada 2018-2019 a fost cercetător și lector invitat al Rollins School of Public Health la Universitatea Emory din Atlanta (Statele Unite). Deși a locuit repetat pentru perioade mai lungi în afara țării, întotdeauna se întoarce acasă, în România.
 
Photo credits@Alex Gâlmeanu
 


Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes